Tq My Followers...

adv

Tuesday, October 27, 2009

Jalan2 Cari Makan Siri 6....The Food Gallery"...TUN Jugah...KCH

Jalan-jalan cari  makan kali ini membawa anda ~~~~~~mamam~~~~~ di


The Food Gallery...tingkat tiga....Bangunan Tun Jugah ..Kuching
Bagi yang baru sampai di Kuching, bangunan tu terletak berhadapan dengan Sarawak Plaza, dan bersebelahan dengan MC Donald,,berhampiran juga dengan Waterfront Kuching.

Dekat sana terdapat pelbagai gerai2 yang kecil, temasuk makanan Jepun,( sushi le tu), tau Foo Faa, dan kali ini saya akan membawa anda menjamu selera dekat gerai Nasi Campur,,....satu-satunya gerai nasi campur kat situ...
apa yang istimewanya di situ....ialah....sotong goreng tepung ranggup...Tapi masa makan kat situ, sebab masih awal lagi..belum ada lagi...takde rezeki nak makan sotong tu...




antara lauk yang terdapat di sana.........



 telur padi.........



 umai ikan.......................

 nie lauk yang suami ku makan....tiga lauk tu...RM7.70...agak mahal juga kan?...


 nie yang telah masuk  ke dalam perutku.....semua tu..RM8.70..
agak mahal...tapi agak sedap juga ler makanan nie...



Candid....hihihi
pelakon dua orang tu(aiman dan Alya) tak ikut sama
terpaksalah watak makan2 tu di ambil oleh...yg dalam gambar tu ler...
 sekali sekala keluar berdua ...best juga....

wah...sedap le tu..sampai tak angkat kepala makan...


Air tebu tu...harga RM2.00....manis sangat...bagi yang ada sakit kencing manis tuu..
tak payah le beli air tebu kat situ...

7 comments:

azryna abdul said...

bila pegi ni?saya pegi mgu lepas..mmg best mkn2 dia..nasi campur+chicken rice fuhhh yummy...

TintaCyber/DapurkuBerasap said...

kita mkn kat luar seminggu sekali je na.....:)...anak2 rumah nenek dia...hihihi

Jay said...

lama dah sik gi Tun Jugah.

mamamin said...

tunggu kedatangan sya cikgu..

insyaAllah akan sampai x lama lagii..
rindu kamu bumi kenyalang..

sob! sob!

Cik Amy Sensei said...

salam..

waahhh....bestnya nengok umai ngn sambal mangga tuuu...terasa lapa lak tetibeee...huhu

sonata anak kancil said...

pernah dah 3 x sampai ke Kuching ,last year ke sini masa World Music Festival dengan murid2 muzik - ke Kg Budaya

TintaCyber/DapurkuBerasap said...

jay,...dah sebulan tak pgi tun jugah, food stall kat atastu dah tukar layout, org yg berjual mknan tak ramai dah, mngkin pindah dkat dua buah supermarket yg baru buka,,The Spring dgn Bouleverd.

MamaMin...bila nak ke Kuching?..harap bleh jumpa..

Amy...umai tu tak sedap sgt..


Sonata...Bila nak ke kch lagi?..kalau pgi beritahu k..

Wajah2 Ceria anak-anakku

Amalkan Membaca Doa ini Setiap Hari...